Foto's

WELKOM OP DE WEBSITE VAN FC HEIKANT JEUGD

 

Voetbalclub FC Heikant-Berlaar

Melkouwensteenweg 73

2590 Berlaar

U15 Schüttorf 2017

Vorige vrijdag was het eindelijk zo ver, ons avontuur naar het tornooi in Duitsland met 28 U15-spelers kon beginnen. Onze jongens zaten ’s ochtends nog op de schoolbanken voor hun laatste examen, en ’s middags om 14u reed de bus al van de parking van FC Heikant richting Schüttorf in Duitsland. Een kleine 300km, vééél file en een leuke “Ich speche Deutsch wie… der Jean-Marie” quiz –om nog maar te zwijgen van een cultureel hoogstaande en pedagogisch verantwoorde film- later arriveerden we op onze bestemming. Ruim op tijd om deel te nemen aan de welkomstceremonie waarbij alle 88 deelnemende ploegen verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën mochten oplopen. Wat onze jongens, gewapend met de Belgische driekleur en de Vlaamse Leeuw, met veel overtuiging deden.

 

Na een (voor sommigen zeer korte) nacht in het vakantiepark van het nabijgelegen Bad Benthem mochten we op zaterdagochtend het veld op voor onze eerste match tegen VfJ Ratheim, een ploeg die –zo bleek later- echt wel hors catégorie was. Zo lieten ze op het ganse tornooi geen enkel doelpunt tegen scoren. Ondanks verbeten weerwerk werden we een beetje overklast met een 0-5 eindstand tot gevolg. Maar jongens van FC Heikant zijn niet zo snel uit hun lood te slaan en dus begonnen de andere 14 spelers met veel moed aan onze volgende match tegen JSG SV SGE Bedburg-Hau. Ondanks veldoverwicht slaagden we er niet in om te scoren, en zo bleef het bij 0-0. Ook in de 3de en laatste match op zaterdag tegen FC Büderich 02 waren we de betere ploeg, maar ook nu vergaten we te scoren. En dus werd het opnieuw een brilscore. Toch wel ‘raar’ voor onze jongens die tijdens het seizoen immers 205x de netten deden trillen. De dag werd afgesloten met een zwempartij in ons vakantiepark en een iets rustiger nacht voor de meesten. Het enige minpuntje was het weer: zowel zaterdag als zondag kregen we geregeld buien te verwerken.

 

Zondagochtend speelden we dan de laatste poulewedstrijd tegen de thuisploeg, FC Schüttorf 09, en eindelijk mochten onze supporters juichen. Via een mooi afstandsschot van Alae wonnen we de laatste match met 0-1, en zo sloten we af met 5 punten uit 4 matchen. Evenveel punten als Bedburg-Hau en Büderich, maar een slechter doelsaldo gaf de doorslag en dus speelden we voor de 5de tot de 8ste plaats. Eerst werd het een evenwichtige match tegen SV Langendreer 04, maar zij bleken net iets efficiënter en vooral iets minder braaf dan onze jongens, en zo moesten we tevreden zijn met een 0-2 nederlaag. Zo speelden we dan onze laatste match voor plaatsen 7 en 8 opnieuw tegen FC Büderich en net als op zaterdag werd het een vrij gesloten match waarin we zelf wel de beste kansjes kregen, maar helaas niet konden scoren. Zij deden dat wel 1x, zodat we afsloten met de kleinst mogelijke nederlaag, 0-1.

 

Eindbalans van het tornooi was 1 overwinning, 2 gelijke spelen en 3 nederlagen, waarbij we maar 1x volledig werden gedomineerd. De andere 5 matchen hadden we met wat meer geluk en met meer efficiëntie in de afwerking zeker kunnen winnen. De mooie beker die elke speler achteraf meekreeg als aandenken was dus meer dan verdiend! Deze supergezellige 2-daagse werd afgesloten met een lekkere maaltijd, en daarna bracht onze buschauffeur Jan ons vlot terug naar Berlaar-Heikant. Wij, trainers en begeleiders, willen graag alle spelers nog bedanken voor een gewéldig seizoen en de inzet die ze elke week opnieuw toonden, de ouders voor hun vertrouwen en hun trouwe aanwezigheid en vele aanmoedigingen op onze wedstrijden. En natuurlijk onze club FC Heikant en ons jeugdbestuur voor de praktische ondersteuning.

 

We hebben er van genoten!

Marc, Robby, Jelle en Peter

 

Ons eerste club uitstapje

5 januari 2017